Carcotasa de pe Net

“Buna! Sunt Oana, blonda desteapta si mai ales modesta…”, este salutul de intampinare al noii rubrici “Carcotasa de pe net”. Initiativa este laudabila, luand in considerare numarul mare de greseli gramaticale de pe net.

Greselile sunt omenesti, nu suntem perfecti si nici nu ne dorim, altfel am fi cu totii niste roboti fara sentimente…noroc cu netul care ne tine conectati la trairile virtuale intense, incat am uitat ce-i aceea curtoazie face to face sau o exprimare gestuala a sentimentelor. Totul este inlocuit de: “Like”, ”LOL”, emoticoane care mai de care mai diverse si mai justificative pentru asa zisa stare profunda… Nici macar cuvintele nu mai sunt asezate in catrene romantice si exprimari logice, ci incarcate de multe ”k-uri” si “tz-uri” (acceptate in noul DEX on-line, nu?), dupa care urmate de multe puncte de suspensie si cam asta-i exprimarea.
Limbajul la prima vedere nu este recognoscibil, in functie de imaginatia autorului, el se poate transforma cu usurinta in hieroglife si de multe ori este imposibil de citit (chiar si in romana)

Asadar, am zis sa venim in intampinarea deficientelor de scriere mai nevinovate sau mai grave, pentru a reaminti, atentiona si corecta greselile gramaticale de pe net.

Am observat nu de putine ori pe pagina de Facebook (fb) sau chiar pe site-uri, ca multe din greseli sunt repetate si chiar preluate de altii, din neatentie, graba sau nestiinta.

Asadar haideti sa ne aducem aminte de gramatica limbii romane!

P.S. Va astept sugestiile si reclamatiile pe www.carcoasii.ro

http://www.carcotasii.ro/carcotasa-de-pe-net/episodul-3_195.html

Vacanta

Bucuresti-ul este in sfarsit mai relaxat, trafic lejer si fara nervi, iar in plus cu pasajul Basarab parca am fi intr-o capitala cu adevarat europeana…Dar nu suntem!

Mai avem de lucrat, mai ales la caracter.

A inceput cu siguranta vacanta. Este pentru prima oara in ultimii 8 ani cand imi petrec lunile de vara in Bucuresti. In parcuri, pe alei, terase si la cateva teatre inca deschise este chiar placut sa mergi in aceasta perioada. Ma bucur de frumusetea acestui oras, desi nu m-am asteptat ca uneori este bine sa alegi Romania in locul Greciei…acum este cazul!

Important: Tavi zis Mistretul are un site proaspat, iesit de sub tiparul tastelor chiar in aceasta seara la ora 8.

Inca un carcotas pe frontul on-line…Bafta Tavi si rabdare cu blogarii!

http://www.mistretzu.ro/

Final de sezon

Astazi seara se va difuza ultima emisiune fimata in platoul carcotas.

Este o emisiune speciala. cu multe schimbari, chiar si pentru mine. Ne bucuram ca am rezistat binisor acest sezon ca nu am clacat nervos si mai ales pentru ca…AM VORBIT! Oauuu! A fost ceva inedit si chiar si pentru mine. Am realizat ca am momente cand seman cu mama mea, mai ales cand vorbeste mult…

Asa cum va spuneam, astazi seara in formula completa si mai ales capul de afis Serban Huidu si Mihai Gainusa v-am pregatit cateva schimbari surprinzatoare.

Joi vom pleca intr-o mica vacanta spre Mediterana, nu sa ne relaxam, nu….! Sa filmam BEST OFF-ul adica emisiunea ce va incheia sezonul primavara-vara 2011.

Imi este dor de o evadare in “familie”, mai ales ca a trecut atata timp decat nu cutreerat meleagurile de aici sau de acolo impreuna. Avem atatea amintiri placute in decursul celor 10 ani incat, aproape nu putem trai unii fara ceilalti. Zic “aproape”, pentru ca mai avem si noi familii acasa si obligatii, nunti, botezuri(care se fac in general intre noi sa nu plecam departe)…si trebuie sa ne si despartim.

Asadar, joi vom filma in minunata Barcelona, unde evident voi fi ghid turistic, urmand ca vineri sa plecam spre Italia pe un superb vas de coaziera. Nu Vaporul Iubirii, pentru ca noua nu ne plac telenovelele, nici chestiile siropoase si regizate, noua ne plac vacantele pe bune, de unde ai ce invata. O sa fimam un carco-comico-documentar.

Voi veti putea urmari saptamana viitoare toate peripetiile noastre la ultima cronicuta din acest sezon, toata familia carcotasa si chiar si pe mine….hahaha!

Imbarcarea!