Carcotasa de pe Net

“Buna! Sunt Oana, blonda desteapta si mai ales modesta…”, este salutul de intampinare al noii rubrici “Carcotasa de pe net”. Initiativa este laudabila, luand in considerare numarul mare de greseli gramaticale de pe net.

Greselile sunt omenesti, nu suntem perfecti si nici nu ne dorim, altfel am fi cu totii niste roboti fara sentimente…noroc cu netul care ne tine conectati la trairile virtuale intense, incat am uitat ce-i aceea curtoazie face to face sau o exprimare gestuala a sentimentelor. Totul este inlocuit de: “Like”, ”LOL”, emoticoane care mai de care mai diverse si mai justificative pentru asa zisa stare profunda… Nici macar cuvintele nu mai sunt asezate in catrene romantice si exprimari logice, ci incarcate de multe ”k-uri” si “tz-uri” (acceptate in noul DEX on-line, nu?), dupa care urmate de multe puncte de suspensie si cam asta-i exprimarea.
Limbajul la prima vedere nu este recognoscibil, in functie de imaginatia autorului, el se poate transforma cu usurinta in hieroglife si de multe ori este imposibil de citit (chiar si in romana)

Asadar, am zis sa venim in intampinarea deficientelor de scriere mai nevinovate sau mai grave, pentru a reaminti, atentiona si corecta greselile gramaticale de pe net.

Am observat nu de putine ori pe pagina de Facebook (fb) sau chiar pe site-uri, ca multe din greseli sunt repetate si chiar preluate de altii, din neatentie, graba sau nestiinta.

Asadar haideti sa ne aducem aminte de gramatica limbii romane!

P.S. Va astept sugestiile si reclamatiile pe www.carcoasii.ro

http://www.carcotasii.ro/carcotasa-de-pe-net/episodul-3_195.html

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

2 thoughts on “Carcotasa de pe Net”

 1. Buna idee ! Pana acum nu ti-a scris nimeni de frica sa nu greseasca gramatical…glumesc.
  Iar “K-urile”si “tz-urile”o sa persiste pe net sa stii,nu ca sa iti faca tie in ciuda,dar asa e “cool” ,poate peste vreo 10 ani o sa se schimbe ceva si nu o sa mai vezi “lol”…dar mai mult ca sigur vor aparea alte expresii care vor sa arate o stare de spirit mai mult…
  In rest ,ma bucur de orice sceneta, film in care apari ,e o placere sa te vad …imi deschizi sinusurile…
  Esti delicata,subtire ,sic si ai un zambet care a ramas de-a lungul aparitiilor tale deosebit de fermecator.
  Nu ma plictisesc niciodata cand te vad,chiar vreau sa te vad …!
  Esti deosebita si te iubesc !

 2. Simpatic articolul , toate santem blonde daca stam sa o luam asa , eu am un obicei sa pocesc cuvintele uneori ,o fac de placere si cui nu-i place nu are decit sa nu-mi citeasca blogul , m-am amuzat pe aici pe la tine asa ca o sa mai revin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *