Interviu “Slab sau Gras”

 „Dansul ma tine mereu in forma”
 
Oana e talentata. E frumoasa. E haioasa. Dar mai presus de toate astea e o dansatoare excelenta. Sincroanele pe care le executa alaturi de Delia in cadrul „Cronicii Carcotasilor” de la Prima Tv sunt de multa vreme etalon al emisiunii, iar miscarile ei perfecte cuceresc Ibiza vara de vara. Am vorbit cu ea despre diete, copilarie, mancare, viitor si placerea de a dansa. Oana Ionita e o bebelusa incantatoare!
 
Slab sau Gras: Oana, cu totii iti admiram veleitatile de dansatoare. Cand ai descoperit ca ai talentul asta?
Oana Ionita: Intai l-a descoperit mama, atunci cand m-a dat la balet, la varsta de 4 ani. Eu mi-am dat seama mult mai tarziu, pe la 16 ani. Sa spunem ca atunci cand esti copil faci anumite activitati din bucuria jocului, nu le constientizezi. in inocenta ta, simti ca faci lucruri marete. Eu am simtit ca asta este drumul meu si ca nu pot sa merg in alta directie.

SG: Gatesti? Ai o reteta preferata?
O.I.
: Nu prea am timp sa gatesc. imi place sa rontai toata ziua ceva, tocmai de aceea sunt un fan al pufuletilor. Imi plac spanacul, branza de vaci si prunele confiate, iar reteta mea preferata este placinta cu mere.

SG: Ai incercat vreodata un fel de mancare exotic? Esti conservatoare din punct de vedere culinar sau iti place sa experimentezi?
O.I.
: Imi plac foarte mult fructele de mare, iar atunci cand merg intr-o tara straina, intotdeauna incerc preparatele traditionale.

SG: Cum iti place sa iti incepi diminetile?
O.I.
: Ador sa fac putin stretching inainte de a ma ridica din pat. Capat energie si optimism.

SG: Care este programul culinar zilnic al Oanei Ionita?
O.I.
: Inevitabil masa de dimineata nu poate lipsi! Putina paine prajita, margarina si branza, „acompaniate” de un ceai de menta, constituie pentru mine micul dejun perfect. La pranz mananc o supa calda si seara o salata cu de toate (fara ardei gras!). Intre mese rontai pufuleti si beau lapte.

SG: Care sunt micile trucuri de infrumusetare la care apelezi atunci cand vrei sa ai o aparitie ravasitoare?
O.I.
: in primul rand frumusetea vine din interior. Daca te simti bine, ii poti molipsi si pe ceilalti cu buna-dispozitie. Imaginea se poate imbunatati insa cu putin machiaj, cu parul coafat, mainile ingrijite si o tinuta care sa te avantajeze.

SG: Cand te simti cea mai frumoasa din lume?
O.I.
: Cand pot sa ofer un zambet unui copil sau unui cursant la o ora de dans.

SG: Exista vreun aliment care nu iti place?
O.I.
: Da, ardeiul gras.
 
SG: Ce nu iti lipseste niciodata din frigider?
O.I.: Laptele.

SG: Care este desertul tau favorit?
O.I.
: Placinta cu mere asortata cu inghetata de vanilie si o frunza de menta, pentru aspect.

SG: Cum arata barbatul ideal pentru tine din punct de vedere fizic?
O.I.: Pentru mine, cel mai mult conteaza sa fie atent, respectuos, sincer si elegant.

SG: Spune-ne cate ceva despre experienta Amnesia. Ce inseamna pentru tine acel loc?
O.I.: Este un loc unic in lume. Amnesia inseamna Ibiza, cu plaje de vis, oameni deschisi, un loc in care ludicul exista in tot si spectacolul este la tot pasul. Pentru mine, Amnesia a fost si este un vis frumos.

SG: Cum decurg cursurile de dans pe care tu le predai? Oamenii vin pentru distractie sau pentru a da jos cateva kilograme?
O.I.: Eu ma distrez foarte mult si in acelasi timp simt ca fac ceva benefic pentru a ma mentine in forma. Multi vin din curiozitate, sa ma cunoasca, altii sa invete sa danseze, dar si sa slabeasca. Asa ca m-am gandit sa creez un program care combina placerea cu eficacitatea dansului.
 
SG: Ce isi doreste bebelusa Oana pe viitor?
O.I.
: Tot ce imi doresc este sa ma pot bucura de prezent si de fiecare zi in care viata ma invata cate ceva nou. Imi place sa fiu luata prin surprindere de viitor, asa cum a fost si pana acum, pentru ca asteptarile pot aduce dezamagiri.

SG: Ai tinut vreodata o dieta? Daca da, la care ai apelat?
O.I.: In primul rand consumul de apa a inlocuit de multe ori spatiul gol din stomac, mai ales inainte de masa, imi da o senzatie de satietate. Imi place sa rontai tot timpul cate ceva, in special pufuleti, si incerc pe cat se poate sa nu mananc la ore tarzii.

SG: Ce stil de dans te caracterizeaza? Ai un dansator profesionist care iti place in mod deosebit?
O.I.: Mai nou ma fascineaza noile trenduri de popping, locking si house.
Imi place Razvan Mazilu, pentru ca incearca sa dea o noua directie dansului in Romania, am admirat-o pe Corina Dumitrescu, pentru capacitatea sa de munca si dragostea pentru dans, pe Alina Cojocaru, pentru ca a reusit sa duca numele nostru peste hotare si a facut ca imaginea dansului in Romania sa fie mai apreciata. Apoi, il gasesc absolut fascinant pe Salah, cel care este considerat cel mai bun show-man din lume.

slab-sau-gras

slab-sau-gras-1 slab-sau-gras-2

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

63 thoughts on “Interviu “Slab sau Gras””

  1. Inainte sa ai o familie trebuie sa renunti la ideea de corp ideal
    si la mese exclusiv din pufuleti 😀
    ai trup ideal datorita un viieti foarte active si in special facand foarte multa miscare
    multa invidie naste imaginea ta cu trup de SILFÍDĂ
    te vei suporta la fel de usor dupa ce vei lua 10-15kg in greutate?
    Dar daca asta iti doresti, vei face fata si vei avea un baiat sau o fata.
    Doamne-ajută!

  2. Din poze n-am putut citi articolul, insa l-am citit direct la sursa aici:
    http://www.slabsaugras.ro/SitFiles/articol.php?id=789
    Si pentru ca tie nu-ti lipseste laptele din frigider, iar am sa comentez :mrgreen: dar justificat de data asta. Va urma un post cam ‘scurt’, dar lectura nu este obligatorie, doar indicata.

    Din ce in ce mai multe voci incep sa combata serios in ultima vreme laptele si lactatele. Noua ni se pare consumul de lapte ca e de cand lumea si pamantul si ca e la fel de firesc sa luam laptele vacii ca si cum am lua marul din copac. Dupa cum se poate vedea in acest food timeline, http://www.foodtimeline.org/ ne-am dedat la consumul de lapte acum 5.000 ani i.e.n. si la consumul pe scara larga ca in zilele noastre, mult mai tarziu. Insa in comparatie cu sutele de mii de ani de cand exista omul pe pamant e o perioada foarte mica. Noi oamenii suntem singurele fiinte de pe planeta care consuma lapte la varsta adulta, si mai ales, laptele altor specii (yuck). Este nenatural si nefiresc sa se intample asa. Mai apar si exceptii, dar tot omul este capul rautatilor si in aceste cazuri: 😀
    http://i909.photobucket.com/albums/ac295/greenmojo/3b3de94e.jpg

    Nu degeaba sunt atatea persoane care fac alergie la lactoza. Este adevarat ca organismul nostru este foarte tolerant si reuseste sa asimileze elemente nutritive si din lapte, dar se pare ca in ziua de azi cu stresul, poluarea si lifestyle-ul nostru, lactatele fac mai mult rau decat bine. Recomand (celebra deja) carte Studiul China de Colin Campbell. Aparuta pe piata relativ recent (2005), este considerata una din cele mai importante carti despre nutritie de pana acum. Cuprinde studiul si cercetarea timp de aprope 30 de ani a nutritiei in diverse zone ale Chinei rurale, India si alte tari asiatice comparativ cu dieta tarilor occidentale, coroborat cu testele in laborator pe animale. O concluzie importanta la care s-a ajuns – cancerul nu apare doar din cauza substantelor toxice ci si datorita proteinei de origine animala (ce depaseste 20% intr-o dieta), care hraneste tumorile. Dintre toate tipurile de proteina, care poate dezvolta cel mai rapid si sigur cancerul, s-a dovedit a fi cazeina, care se gaseste in proportie de 87% in laptele de vaca. S-a ajuns la concluzia ca lactatele (mai ales cele procesate in exces) pot fi mai periculoase decat carnea.

    S-a mai observat ca cele mai multe persoane ce sufera de osteoporoza se gasesc in tarile in care consumul de lactate e cel mai mare. Ca orice proteina animala, lactatele provoaca aciditate in sange iar organismul e nevoit sa scoata minerale din oase pentru pentru a aduce ph-ul la o valoare normala (7,4). Iar persoane cu sistem osos puternic se gasesc in tarile cu cel mai mic consum de lactate. Asa incat, daca in Europa una din trei femei va face osteopozora, in China doar una din 188. Laptele fiecarei specii este alimentul ideal pentru primele luni de viata. Daca la om dupa 6 luni bebelusul ajunge la 7,5 kg, un vitel ajunge in aceeasi perioada la 150-200 kg. Laptele de vaca contine factori de crestere specifici acestei specii. Daca mai luam in considerare si tratamentele hormonale la vaci pentru a da cat mai multa carne si lapte efectele negative asupra oamenilor sunt si mai mari. Acesti hormoni si factori de crestere nu se distrug nici prin pasteurizare, nici prin fierbere. Hormonii si factorii de crestere mai au si alte efecte negative. In China rurala varsta medie de aparitie a menstruatiei la fete este de 17 ani pe cand in Occident este 11 ani! Nu intamplator sunt tot mai multe mamici de 12 ani acum. Nu doar din cauza ca media musteste de pornache, ci si din cauze interne, hormonale care le predispune la sexualitate precoce. Daca laptele contribuie la dezvoltarea noilor nascuti, la omul adult e un factor puternic de crestere tumorala. Branzeturile sunt si mai concentrate in factori de crestere si hormoni.

    Tot in Studiul China sunt prezentate si beneficiile leguminoasei soia. In ziua de azi soia este un subiect foarte controversat. Cred ca este in egala masura atat combatuta cat si laudata. Daca unii spun ca soia apara impotriva cancerului altii spun ca este invers. Probabil sunt si multe interese comerciale la mijloc. Daca vorbim de soia, ma refer doar la soia nemodificata genetic. Mai multe despre efectele negative ale omg-urilor in acest film: http://www.seedsofdeception.com/GMFree/MediaCenter/VideoandAudioInterviews/EverythingAboutGMOsVideo/index.cfm
    Prin continutul de fitohormon estrogen s-a remarcat o buna protectie la cancer pe care o da femeilor. In China datorita soiei nu exista termen pentru dereglari menstruale la fete sau bufeuri in cazul femeilor la menopauza. De aseamenea, contracareaza si colesterolul rau (LDL). Din nou, soia nemodificata genetic. Personal ma impac bine cu soia, pe care o cosum constant. O cumpar din plafar sa fiu sigur ca nu e omg, o las sa germineze 48 ore (se imbogateste mult nutritiv prin incoltire) iar dupa ce o fierb 15-30 min. o fac pate, tofu sau lapte. Din comert mai iau din cand in cand tofu curat fara E-uril pe a carui ambalaj se specifica clar ca nu contine omg. Cartea Studiul China daca nu se mai gaseste in oras la librarii se poate comanda la orice librarie online: http://www.google.com/search?num=50&hl=en&safe=off&q=studiul+china+librarie&aq=f&aqi=&aql=&oq=

    Si pentru ca viata e plina de paradoxuri, autorul cartii, Colin Campbell s-a nascut si a crescut la o ferma producatoare de lactate si nu concepea o dieta fara consum de lactate, facand misto de vegetarieni in tineretea lui. A devenit nu vegetarian, ci chiar vegan in urma propriilor cercetari. Studiul China e genul de carte pe care multi o cumpara in mai multe exemplare s-o ofere cadou celor dragi. Face lumina in multe aspecte. Daca acum cartea ajunge mai greu la oameni, Colin Campbel impreuna cu Caldwell Esselstyn Jr. pregatesc o noua ‘bucurie’ pentru industria lactatelor mondiala, filmul ‘Forks Over Knifes’ care va apare in aceasta vara si care se va raspandi prin internet mult mai rapid in toate colturile lumii. Mai multe detalii in acest trailer: http://forksoverknives.com/
    Despre lactate si nu numai, mai recomand si seminariile de sanatate ale doctorului vegan Calin Marginean. Un doctor tanar care a inteles ca pentru a te numi ‘doctor’ trebuie sa studiezi continuu si sa combati/previi bolile prin nutritie sanatoasa, exercitiu fizic eficient si in ultimul rand prin medicamente si alte interventii medicale. Recomand parcurgerea celor 10 prelegeri in totalitate si oferirea spre vizionare si celor dragi voua. Seminariile se pot viziona aici: http://www.conferinta-moldova.ro/resurse_video.php sau se pot descarca in calculator. Prelegerea despre cancer lipseste din acea pagina dar se poate viziona aici: http://www.megavideo.com/?v=FFJ848CF (daca filmul nu merge din prima dati refresh la pagina respectiva)

    Referitor la articol, margarina este un produs foarte nesanatos. Chiar daca este de natura vegetala, prin hidrogenare, grasimile vegetale devin foarte nesanatoase, oricata vrajeala ar avea producatorii prin adaugare de grasimi esentiale omega 3 si 6. Ca sa nu mai spun de E-urile adaugate. Imi vine sa urlu cand o vad pe marea noastra campiona Nadia Comaneci facand reclama la asemenea porcarie. Dar ce face nevoia de bani din om… Mai multe detalii despre margarina aici: http://www.armonianaturii.ro/Margarina-un-pericol-pentru-sanatate.html*articleID_905-articol
    Atentie la peste si fructe de mare. Daca nu se cunoaste sursa de unde provin, precautie. Mai degraba degustare decat consum. Aceste vietati pot concentra in carnea lor cantitati enorme (de mii de ori limita normala) de toxine si metale grele precum mercurul si plumbul care pot afecta si viitorii urmasi si se elimina foarte greu din organism (sau deloc). Nu stiu cat de sanatosi sunt pufuletii, dar facuti dupa metoda clasica doar cu malai si sare cred sunt mai putin nocivi decat snacksurile din felii de cartofi prajite in ulei care dezvolta acrilamida cancerigena, plus E-rile adaugate pentru conservare si condimentare. Nu stiu ce mai asteapta producatorii de pufuleti de nu te invita sa devii imaginea lor, la cata reclama le-ai facut… 😆 Insa oricata reclama vei face la tv la devorarea de sorici :mrgreen: n-o sa ma convingi niciodata sa mai consum din carcasa acestui patruped simpatic, mai inteligent decat cainele sau un copil de 3 ani.
    http://i909.photobucket.com/albums/ac295/greenmojo/f89213ed.jpg
    De altfel, nu mai sunt interesat de carcasa niciunui animal.
    http://i909.photobucket.com/albums/ac295/greenmojo/7da9f373.jpg

    http://i909.photobucket.com/albums/ac295/greenmojo/075890cf.jpg

    http://i909.photobucket.com/albums/ac295/greenmojo/1db6e7fb.jpg

    Daca tot am combatut atata una si alta, as vrea sa vin macar cu o mica propunere usor de preparat pentru oricine. Fiind ovolactoerbivor de multi ani, iar in ultima perioada vegan cu aplecare din ce in ce mai mare catre cruditati, am intrat in contact cu tot felul de informatii din domeniu. Insa am descoperit ceva destul de tarziu (acum vreo cateva luni) probabil pentru ca a fost inventat recent (2004-2005). Faceti cunostinta cu ~ green smoothie ~ Mai pe romaneste nectar/cocteil/cremoasa verde. ‘Inventatoarea’ green smoothie-lui este Victoria Boutenko, o rusoaica vero cu o poveste de viata si familie fabuloasa. Dupa ce a emigrat in America cu familia si s-au infruptat din ‘bunatatile’ Americii, s-au procopsit cu cele mai rele boli, cum ar fi: obezitate, aritmie, diabet, astm, artrita, tumori tiroidiene. Astfel, Victoria a devenit specialista in tratarea bolilor prin -raw food- adica hrana vie, nepreparata termic, cruda. Chiar daca verdeturile le-a adus vindecarea, totusi erau destul de gretoase mai ales consumate in cantitati mari. A studiat zeci de carti de nutritie. Asa a ajuns sa studieze ce mananca fratiorii nostri, cimpanzeii, cu care suntem similari genetic in proportie de 99,4%. Doar banane? Mai mult de atat. Anume fructe cam 50%, frunze si alte verdeturi cam 40 %, seminte si nuci cam 10% si un procent mic de insecte si alte ganganii ce mai gasesc ei.

    De ce sunt verdeturile asa de importante? Contin o gama completa de minerale, vitamine, antioxidanti, aminoacizi simpli si esentiali, clorofila si enzime ce nici o companie farmaceutica nu va putea vreodata sa produca sub forma de multivitamine. Ce sunt aminoacizii? Sunt partile componente ale proteinelor. Cand ingeram proteina animala organismul trebuie sa consume multa energie ca prin digestie sa taie proteinele in aminoacizi ca pe urma acesti aminoacizi sa formeze proteinele de care avem noi nevoie. De aceea apare somnolenta sau nevoia de siesta dupa ce mancam o friptana. Astfel, proteina din ‘mortaciuni’ e o proteina second hand. Proteina formata din aminoacizii verzi se face cu efort minim din partea organismului. Meritul Victoriei este ca a avut ideea sa combine verdeturile cu fructele pentru a le face mai comestibile, ba chiar savuroase. Combinarea se face cu ajutorul blenderului. Cu cat mai puternic cu atat mai bun. Personal recomand un blender de minim 700 de wati. Oricine care vrea sa manance sanatos ar trebui sa aiba asa ceva in bucatarie. Daca ar fi ceva ce nu as tine niciodata in bucatarie, ar fi cuptorul cu microunde, care nu numai ca iradiaza si vecinii atunci cand functioneaza, dar incarca si alimentele cu radicali liberi cancerigeni. In principiu, se pun cam 60% fructe, 40% verdeturi plus apa pana cand totul se poate mixa fluent. Un fruct foarte folosit este banana pentru savoarea si caracterul cremos. La fructe avem: banane, portocale, kiwi, mere, mango, ananas, struguri, stafide, curmale, smochine, piersici, caise, etc. etc. etc. La verdeturi avem: spanac, salata, stevie, loboda, susai, patrunjel, leustean, urzica, papadie (da este comestibila si foarte nutritiva, se poate folosi si in salate), frunze de vita de vie, frunzele de la morcovi/sfecla rosie/telina etc. Victoria zice ca sunt multe verdeturi comestibile pe care noi nu le folosim si nici nu banuim ce potential nutritiv au.

    O alta descoperire importanta a Victoriei a fost faptul ca trebuie sa schimbam verdeturile de la o zi la alta. Azi spanac, maine urzica etc. Asta pentru ca fiecare planta contine o cantitate mica de alcaloizi si care daca se acumuleaza in corp duce la saturatie si s-ar putea sa nu ne mai placa acea planta consumata in continuu. Natura in imensa ei inteligenta a facut asta pentru ca vietuitoarele de pe planeta sa nu consume doar anumite plante ci din toate cate putin, pentru a nu duce le extinctie anumite plante. Regula este sa nu se amestece fructele cu legumele. Ci doar verdeturi cu fructe sau verdeturi cu legume. Am mai incalcat regula cu cate un morcov din cand in cand. Am ramas uimit cat de mult pot schimba fructele gustul verdeturilor. Daca o frunzulita de patrunjel se mesteca se simte foarte intens aroma specifica. Dar daca se ia un intreg manunchi de patrunjel si se mixeaza cu 1-2 banane, un kiwi, o portocala si un mar, gustul de patrunjel abia se mai simte. Combinatiile sunt nelimitate. Iata pe blogul boutencilor 15 mostre de green smoothie facute de Sergei, fiul: http://greensmoothiesblog.com/15-greensmoothies-in-3-minutes/
    Daca a fost prea repede 😀 pe site-ul lor sunt mai multe detalii si retete: http://www.rawfamily.com

    Ce a experimentat Victoria dupa cateva saptamani de green smoothie? Nu numai ca a scapat de kilograme, alunitele de pe fata pe care le avea de-o viata i-au disparut, unghiile au devenit mai puternice, volum dublul la par cand il lega in coada, firele de par alb s-au recolorat, piele neteda si elastica, energie si stare de bine generala, minte clara si multe altele. Apropo de alunite, se face atata hau-hau vara despre cancerul de piele de la soare. Cancerul se face de la mancarea proasta, nu de la soare. Exact plantele care stau tot timpul in soare contin exact elementele si antioxidantii care sa ne fereasca de cancer de piele si arsuri solare. In linkurile urmatoare puteti urmari seminarul ‘Greens Can Save Your Life’ (partea 1 si 2) unde Victoria explica pe indelete cum sta treaba cu verdeturile (daca filmele nu se vad din prima dati Refresh la pagina respectiva):
    http://www.megavideo.com/?v=ZFFLGXXA
    http://www.megavideo.com/?v=JB7RM8KL
    Victoria prin influenta sa a reusit un lucru deosebit in oraselul sau, restaurantul Mc’Donald’s de acolo s-a inchis din lipsa de clienti. 😆 Eu de-a lungul timpului faceam mult suc din fructe si legume si aruncam pulpa. Cata risipa puteam sa fac! Fibra vegetala are nenumarate efecte pozitive. Printre altele, absorb o buna parte din toxine, colesterol, zahar in exces etc. Face minuni la tranzitul intestinal. Clorofila, ‘sangele plantelor’, este foarte similara ca structura cu hemoglobina noastra si are un efect puternic de purificare a sangelui, oxigenare celulara si chiar elimina metalele grele din organism precum mercurul si plumbul.

    In functie de cat efort fizic si intelectual suntem nevoiti sa facem, green smoothie-ul se poate indulci mai mult sau mai putin adaugand stafide, curmale sau miere de albine. Fructele dulci pe langa zaharuri sunt acompaniate de o ‘simfonie’ de vitamine, minerale, enzime, antioxidanti etc. pe cand o prajitura de la patiserie are in compozitie foarte mult zahar sintetic acompaniat de o ‘simfonie’ de E-uri si alte materii denaturate. La capitolul laptic se poate incerca si varianta vegetala. Se poate face din: seminte susan (este o bomba de calciu si alte minerale), migdale, alune, nuci, seminte de tot felul. Semintele de susan pot fi macinate in prealabil. Se pun aceste ingrediente in blender se mixeaza bine cu apa putina la inceput si se mai adauga pe parcurs pana se ajunge la consistenta dorita. Se poate indulci cu miere, stafide si aroma cu niste vanilie naturala. Se poate strecura daca deranjeaza fibra. De asemenea, se poate adauga banane pentru savoare si caracter cremos.

    Mai demult intr-o emisiune, carcotasii comentau la adresa ta ca ai musculatura dezvoltata la picioare iar tu le-ai raspuns ca e de la sala de dans. O fi de la efort, dar si de la papica. Doar laptele singur pe care il bei iti poate asigura muschi supradimensionati. Nu uita de hormoni si factorii de crestere pe care ii contine. Poti incerca vreo luna de zile sa inlocuiesti laptele cu green smoothie si vezi ce diferente apar (intern si extern). De fapt, recomand tuturor macar un nectar verde pe zi. Este excelent ca prima gustare dar si seara in loc de ultima masa, pe stomacul gol, ca sa nu dea alte reactii. Se poate googali si youtubi ‘green smoothie’ si ‘raw food’ pentru mai multe informatii suplimentare. Fenomenul ‘raw food’ are cea mai virala raspandire in ultima vreme, in special pe internet. Daca pana nu demult era o mica fractiune din grupa vegetarienilor, acum se mareste, si e din ce in ce mai ‘vioaie’. Probabil tocmai pentru consumul de hrana ‘vie’, care e cea mai naturala, sanatoasa si fireasca pana la urma. Multe persoane care sufereau de depresii de ani de zile si-au schimbat starea instant cand a carmit-o spre raw food. Raw food-istii spun ca mancarea gatita termic este un drog in toata regula. Prin preparare termica, savoarea, aromele se concentreaza foarte mult. Cateva zeci de minute in timpul si dupa masa, persoana se simte excelent dupa ce papilele gustative dau semnal creierului sa elibereze hormonii specifici de placere. Dupa insa, incepe chinul pentru ce e mai jos de gat. Ficatul & company urla in chinuri la ce materii denaturate au de procesat. Insa omul obisnuit da atentie la placere si arome, si ignora (toatal) organele interne. De cate ori nu ne-a ‘inghetat’ ratiunea cand de la o bucatarie vine un miros si simtim ca nu mai putem face nimic daca nu consumam cat mai repede acel ceva care ne ia mintile? Hrana gatita termic da o adictie teribila. Dar si depresie si alte boli. Aceasta hrana slabeste continuu energia organelor cu reacitie in lant pana la psihicul nostru, pe cand hrana vie ne ‘fericeste’ cu efort minim fiecare celula in parte, ne hraneste si ne oxigeneza la nivel celular, creand astfel fundamentul pentru un fizic si o stare psihica optimista fara motiv anume. In plus, noi interactionam in permanenta cu bacterii si microorganisme ‘bune’ si ‘rele’. Raportul dintre cele doua determina si starea noastra de sanatate. Hrana vie favorizeaza microorganismele aerobe de care noi avem nevoie, pe cand hrana moarta gatita termic ofera mediu ideal pentru paraziti intestinali, bacterii anaerobe, virusi, ciuperci, streptococi, stafilcoci si alte ‘ganganii’. Ar fi bine sa avem minim 50% raw si 50% gatit termic. Sunt acum din ce in ce mai multi oameni 100% raw cu o stare de sanatate fizica si psihica excelenta. Cam greu insa, cand toate reclamele repeta obsesiv: delicios, savuros, incantator, seducator, suculent, gustos etc. Si uite asa spitalele au clienti din abundenta… Din fericire sunt din ce in ce mai multi oameni care se trezesc la REALITATE. Gata cu prozelitismul meu la clorofila.

    Sanatate. Bucurie. Papadie. :mrgreen:

  3. we sure get less prettier, that’s for sure 😀
    amazing how busy you keep your life, just to stay away of trouble away from promiscuous things like: sex, power, money, & so on
    we all see/want you primarily as pretty blond doll , but you definitely are stubborn to build yourself inner-side
    your life is full of temptations, but even so…
    you are one of a kind!

  4. SG: Cum arata barbatul ideal pentru tine din punct de vedere fizic?
    O.I.: Pentru mine, cel mai mult conteaza sa fie atent, respectuos, sincer si elegant.

    ipocrizie tipic feminina…

  5. Mi s-a facut pofta de ardei grasi dupa ce-am citit interviul (mmm, rosii, carnosi si cu gustul acela dulceag), ma duc sa infulec unul, ha ha (si la o ora foarte tarzie).

  6. Buna Oana

    Deja faci pregatirile de Ibiza? ar mai fi numai 4 luni daca va fi in august. Vei face iar selectie sa mai duci si alte fete?

  7. sanatate sa avem ca restul le rezolvam pe parcurs.si loc de munca.succes OANA in tot ceea ce faci!

  8. Esti o fata foarte sexi ,si doar din cauza ta ma uit la cronica atat,dar nu imi place ca ti-am aratat cateva semne ca te iubesc si mai ignorat,daca nici eu nu sunt barbatul ideal atunci nu stiu:-< si vad ca pupi pe toata lumea ..:( pupacioasa mai esti:(

  9. silfidaaaaaaaaaaa….???
    nu cred…asta chiar nu:))

    dar oricum ai shuntat crunt intrebarea cu fizicu barbatului..defapt stim cu totii blabla barbulescu tvr blabla…dece teoi feri sazici cum vrei tu sarate?

    nam gasit fata care sa admita cai plac burtoshii ghertzoi cun inceput de chelie si zaduf permament cu prost gust cit stratu adipos si uritzi cu spume..chiar daca fetele dragutze decare zic sigur trebuie sase gindeasca la un fatfrumos pt a trece (cu mintea inca sanatoasa) de fiecare episod intim cu mai batrinul iubitzel descris mai sus…

    asa..
    acuma deceie misogin tipu care tea acuzat de ipocrizie feminia in urma raspunsului tau total pe linga subiect?

    ie vreo rusine in a admite calitatile fizice care te atrag la un barbat?
    ipocrizia feminina este in toate cele ce sint in cele ce mishca sin cele ce vor fi…de cite ori am auzit la vreo fata intrebata de imprejurarile in care sa cunoscut cu actualu bf/sotz mai mereu aud aceleasi poveshti cu mici schimbari aleatorii personalizate: aaaa…lanceput nu mia placut deloc deiel…si iam dat flit…si a insistat..si mia facut atitea cadouri surprize…incit am zis hai sancercam sa vedem…si uite acuma sintem impreuna blabla si ce fericiti blabla ce dragutz ie…
    dar…NICIODATA nam auzit vreun baiat sa zica de alui gf/sotzie: maaama…samibagpl….era ceamai urita din grupu iei…da a insistat frate …siam zis ce plm…hai sancercam..chiar daca ma enerva…siacuma mise pare ceamai misto gagica din lume!

    incerci safii politically-correct?…no fa in detrimentu tau…ieo vb romineasca buna: laso asha;)

    pinatunci rontzai niste tzelina un morcov siun ardei gras in cinstea ta…

  10. Sti ce Dan! Poate ai dreptate fizicul nu conteaza atunci cand apar multe probleme in viata noastra si poate o sa-mi dai dreptate cu trecerea varstei. Asta nu inseamna ca nu putem sa visam la printi pe cai albi, asa cum si tu poate visezi la Angelina.
    Legat de tipul pe care l-am facut misogin, ca sa te mai luminez putin, atunci cand un barbat insista in prostie in a afla daca am prieten sau nu, ca si cand asta este scopul lui pe pamant si care ma acuza de ipocrizie femenina atunci cand nu-i raspund, tu cum l-ai considera?
    Ca si tu esti presupun barbat de bun simt, dar care mai are niste maniere.
    …si apropo de fata care sa-i placa burtosii, cheliosii si cum mai zici tu pe acolo, cum sa nu existe, deschide ochii, exemplu il ai in ziarele de acum 3 ani, Andreea Spatar.
    Pofta mare!

  11. Lung, dar interesant.
    Oricat ai fi poate de impotriva, sa sti ca daca mananci odata pe an, de Craciun putin soric, nu se intampla nimic.
    Pufuletii sunt usor de digerat, nu au E-uri si tin de foame pe o perioada scurta.
    Daca ar fi sa traiesc dupa metoda rusoaicei, pe langa faptul ca as muri de foame, nu as avea nici un pic de energi in dans. Am incercat retete de genul asta si sunt de parere ca organismul mai are nevoie totusi si de un muschi de vita pe gratar sau un piept de pui.
    Daca faci excese cum a facut d-ra venita brusc in patria fast food-ului, e firesc ca s-a inbonlavit de tot felul.
    Eu sunt pe principiul ca nu trebuiesc facute schimbari bruste in bioritm, corpul stie sa ceara ce are nevoie si cand o face, este nevoie doar sa apreciezi cat de mult
    bine iti face acel produs si in ce cantitati il vei consuma….si sa nu uitam cat de important e sportul.
    Merci pentru informatiile despre lapte, numai bine!

  12. Pai tu la un barbat pe ce pui baza,pe fizic sau pe caracter?”Mult mai importante sunt caracterele decât talentele.”Winston Churchill sau “Ce-si doresc femeile?” Sigismund Freud,acum e simplu de raspuns la aceasta intrebare BANII SI SA FII UN POPONET,nici daca esti ca irinel un piticutssss cu banii la 80 de ani nu e rau atat cat ai cashul in buzunare…Sau tu crezi ca dragostea nu are varste ?:))):-?…

  13. stai sa clarific ceva: fizicu chiar conteaza si cind incep problemele si cind inaintezi in virsta..conteaza safie sanatos sapuci safaci tot ce vrei in viata si conteaza safie frumos casa ai posibilitatea dea alege parteneri lafel de frumosi/frumoase catine si casa te simti mereu bine in corpu tau..
    povestea de care zici cu intrebatu de prieten aia numaie treaba mea…
    andreea who?..chiar nu cunosc dar presupun casint jdemii de andrei dastea…si stii ceva?..io cred cau si ele un rol…tre saia cineva si pe ghertzoii burtoshi ca doar nor ramine toti solo…mai bine ca lasa pe gagii buni pt gagicele bune…offf sint atit de superficial cind ie vb de fizic..tztztz

  14. Pupaturile de pe blog-ul asta au sensul de “ia-ti liber!” sau “lareve-ntinde-o”.

  15. In general, femeile dau dovada de agresivitate pasiva cand sunt atacate. Faptul de a nu raspunde sau de a raspunde prin intentii paradoxale sau contrare punctului lor de vedere sunt doar cateva modele clasice de asa ceva (un exemplu contrar la ceea ce am spus aici e King-Koanga tembeliziunii si ceva mai feminin e Naparca).
    Nu stiu totusi daca un blog are in general scopul ca lumea sa “se aghetze” sau ca lumea sa isi dezvaluie viata privata, ci pe cel de schimba unele impresii si pareri, in loc de “buna ziua”.

  16. 1. nu te-am intrebat niciodata daca ai prieten, cred ca ma confunzi cu altcineva
    2. intrebarea specifica clar, “din punct de vedere fizic”, asa ca discordanta e cu atat mai mare, ma gandesc ca puteai raspunde ceva de genul “prietenul meu este barbatul ideal”
    3. ai luat-o prea in serios, nu am zis-o cu rautate (am o parere buna despre tine), era mai mult o constatare amuzata
    4. si eu te pup

  17. Daaa, sunt obisnuit cu replica ‘ia o bucatica de cutare, ca n-o sa ti se puna in…’ 😎 sau ‘nu o sa patesti nimic’. Doar ca soricul ma duce instant cu gandul la ignat cand peste tot in Romania se aud porcii horcaind in chinuri cu jugulara taiata. Tocmai pentru ca se poate bine mersi fara o ‘bucatica’ de ceva, prefer sa uit de gustul lor, de alimentatia culturala si traditionala care inca se mai perpetueaza.

    Zic unii ca e mai dietetic sa mananci carnea pe gratar decat prajita in ulei. Nu stiu cat de dietetica mai poate fi, cand un kg de carne arsa pe gradar se incarca cu aceeasi cantitate de benzpiren cancerigen cat de la 600 de tigari. De preferat ar fi sa se evite gatirea prin frigere, prajire, afumare si sa se foloseasca cel mult fierberea (la aburi) sau coacerea. Iar piept de pui, de care piept de pui, din acela frumos tziplat in caserole de polistiren din supermarket care provin de la aceste gaini? http://maqi.de/photos/pix/chicken_cage.jpg Thank you, but NO, thank you. Prefer fructe si verdeturi care s-au dezvoltat in aer liber sub lumina soarelui.

    Ce nu ar trebui uitat este faptul ca proteina de natura animala suprasolicita rinichii pe cand cea de natura vegetala subsolicita rinichii. Asa incat dupa varsta de 35 de ani carnivorii pierd 1%/an din capacitatea functionala a rinichilor pe cand veganii pierd 1%/5-10 ani. Si mai expusi sunt cei care care trag tare cu proteina animala pentru a plesni muschii pe ei, undeva pe la 50-60 de ani au rinichii facuti zob.

    Evident ca nu se fac schimbari bruste in bioritm sau alimentatie. Sunt totusi unele persoane care isi schimba radical dieta peste noapte fara probleme majore, dar nu este indicat. S-a observat ca omul are nevoie de cel putin 3 saptamani pentru a deprinde un nou obicei, un nou program de somn etc. Totusi pentru schimbarea alimentatiei este nevoie de mai mult. Si la mine trecerea a fost lenta de-a lungul anilor. Un truc foarte bun in dobandirea unei nutritii sanatoase este sa nu se inceapa cu restrictiile ci cu adaugarea de alimente sanatoase pana cand vechile atasamente culinare dispar de la sine incet-incet.

    Carnivorii care trec brusc la vegetale se simt slabiti vreo 2 saptamani si din cauza hormonilor de stres preluati din carnea animalului care a trait in conditii chinuite toata viata + incarcarea masiva cu adrenalina si alti hormoni de stres puternici din momentul sacrificarii, indiferent cat de blanda este metoda de asomare. Chestia cu hormonii de stres chiar nu e vrajeala.

    Sportul intr-adevar, este no. 1 inaintea alimentatiei (asa cum bine le spune si domnul doctor Calin in prelegerile sale) atat pentru carnivori cat si pentru vegetarieni. Ne repara multe pacate de alimentatie si lifestyle. S-a dovedit ca sedentarismul e mai daunator decat fumatul. Asta nu inseamna ca incurajez fumatul.

    De ca domnisoara zici, ca Victoria Boutenko are vreo 54 de ani. Probabil ca nu ai avut timp/dispozitie sa vizionezi linkurile. Priveste aceasta parodie muzicala, daca ‘fetili’ astea (Victoria si fiica) dupa vreo 15 ani de raw food arata a subnutrite sau pe cale sa moara de foame, sa-mi fie iertat… :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=fN1X0zchLiw
    Apoi uite-o si pe sorela ta Tonya Kay, o dansatoare profesionista care functioneaza si ea de vreo 6 ani pe raw food. http://bit.ly/8ZFr7V Daca o vei contacta pe site-ul ei cred ca va-ti intelege. 😉 http://www.tonyakay.com/
    Pana atunci iat-o pe nebunatica cum da ea sfaturi in conditii de infractionalitate: 😆 http://www.youtube.com/watch?v=9NZcD-gMgl4
    Alte linkuri cu marturisiri de-ale ei ca raw vegan:
    http://www.youtube.com/watch?v=p_QCn1diL8M&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=S86h14rIWLM
    http://www.youtube.com/watch?v=S86h14rIWLM

    Hai ca nu vreau sa iasa iar kilometri de text, ca poate pana la urma poate nu intereseaza pe nimeni ce scriu eu aici. Nu vreau sa iasa batalie cu argumente, doar impartasesc niste informatii. Din proprie experienta am remarcat ca nu detine nimeni adevarul absolut in nutritie, ci se apropie mai mult sau mai putin de el. Dar fiecare nutritionist are ceva bun si util de preluat. Fiecare e stapan pe propriul stomac (sau invers, sper ca nu) si in functie de bunul simt natural (atat cat mai exista in ziua de azi), sa-l fericeasca cu ce crede de cuviinta. Recomand totusi sa incerci green smoothie-ul, te vei ‘contamina’ de la primul pahar! 😉

  18. Nu e deloc ipocrita. E logic ca prima data cand iei contact cu o persoana te “izbesti” de aspectul fizic daaaaar…o fata cu capul pe umeri (cum bag mana in foc ca este si Oana) nu ar alege un barbat frumos dar prost si alaturi de care nu se simte bine. Asa ca lasati textele cu ipocrizia ca pana la urma voi (barbatii) sunteti cei care va laudati prietenilor cu texte de genul “Mama frate am agatat-o pe una….ce sani areeeeee si ce fund!!”
    In alta ordine de idei te felicit Oana pentru stilul de viata sanatos pe care il promovezi. Merg si eu de ceva timp la Lady Fit in incercarea de a pierde cateva kilograme (pana acum am “scapat” de 4 datorita orelor de Pump Up! si cat de curand o sa-mi fac timp si vin si seara la o ora de dans!

    O primavara frumoasa iti dorect si un Paste Fericit!

  19. Oaannaa,spune-mi,te rog,ca vei veni la workshop-ul de dans terapie de sambata in cadrul Festivalului Body Mind Spirit la Sala Palatului!!Este la 12 si tine 45 de minute.M-as bucura muult sa te vad!Eu am duc SIGUR pentru ca imi doresc sa fac dans-terapie:)Momentan fac doar terapie,iar de dansat…every day,everywhere!

  20. legat de andreea spatar cred ca a fost doar un schimb de servicii si bunuri , ea dadea” natura” si burtosul deconta cu cardul .:d

  21. Atentie la peste si fructe de mare. Daca nu se cunoaste sursa de unde provin, precautie. Mai degraba degustare decat consum. Aceste vietati pot concentra in carnea lor cantitati enorme (de mii de ori limita normala) de toxine si metale grele precum mercurul si plumbul care pot afecta si viitorii urmasi si se elimina foarte greu din organism (sau deloc).

  22. chiar mi-am schimbat parerea despre tine:D in bine bineinteles..nu ca as fi avut una precara dar imi parea genul de”sex symbol” , “idealul feminin”..intr-adevar ai o fizionomie foarte placuta,,cu un zambet extraordinar:P emani energie pozitiva..sper k nu iti cere sa faci asta:)) in special raspunsul la intrebarea despre barbatul ideal m-a impresionat raspunsul tau matur,sincer ..daca spuneai ceva de genul (sa arate bine, sa aiba bmw, sa aiba relatii,etc) nu iti mai raspundeam:)) iar cel despre planurile de viitor..prezentul, eternul prezent cum spunea Eminescu, foarte tare:P in sfarsit o blonda cu iq mai mare decat temperatura camerei:)) (era doar o gluma, nu sunt misogin, nici nu am stereotipuri) ..as fi onorat daca m-ai adauga pe yahoo, salutari de la Suceava! rock on

  23. scuze de gramatica mea, am uitat sa verific:)) Erata: “parea”-pareai, tautologia cu “raspunsul” 😀 scz, o seara placuta

  24. Mai ce pacat ca nu am pentru oamenii astia vreo 2-3 albinute sa-i intepe in….fundul gras….pe care-l au…..o sursa buna de energie este propolisul in combinatie vu polenul de flori si miere……daca iei in fiecare dimineata o lingura de amestec pe stomacul gol esti alt om dupa cateva zile…….GARANTAT……..sunt stupar si stiu din propria experienta…..bafta cu dansul!!!!
    ps:daca vrei iti trimit cateva albinute sa-i mai intepi pe baieteii astia…:-),:-),;-)

  25. Oana, nu te supara, dar mai scri ceva? Ca de o gramada de timp nu ai mai zis nimic. Sper sa scri cat de curand!

  26. intru pe blogul lui Bendeac (omul ft talentat de altefel) si vad “legaturi externe” si vad Oana Bebelusa (sau invers,whatever)…si pe prima pagina apare articolul de mai sus :”Oana talentata,frumoasa…etc” Nu ma intelege gresit.Toate epitetele sunt aproape de real. Totusi,asta pe prima pagina?!?!?nu ti se pare cam “modest”? si de unde pana unde cu sincronurile de la Carcotasi ca o mai dati in bara (erare umanum est) ,dar asta e…
    te admir pentru talentul tau in ale dansului,dar mi-ar fi placut sa adopti o altfel de statura:cea a omului simplu,modest.
    toate bune! si succes la repetitiile ptr sincronurile de la Carcotasi.pup

  27. nare legatura cu subiectu,da spunemi te rog ce parere ai despre Mircea Badea,din toate punctele de vedere

  28. 1.poate te-am confundat, ca intra de ceva timp un tip, care tot pune aceeasi intrebare.
    2.raspunsul asta este banal.
    3.k
    4.numai bine!

  29. De intrebarea asta ma loveam tot timpul in jurnalele de la 7 ani…si se pare ca nici la 28 nu am scapat de ea.

  30. Nici nu mai stiu ce se cred, insa cu siguranta nu as putea sa ma uit la partenerul de viata ca la tata sau bunicul.

  31. Fructele de mare mai prezinta un risc major. In special scoicile, sunt recordmenele in continutul de vitamina B12 (cobalamina). Doar 100 gr de scoici pot contine de 15-20 ori necesarul zilinic de B12. Aceasta vitamina este esentiala pentru sistemul nervos si alte functii vitale in organism. Necesarul zilnic este de doar 2-3 micrograme (milionimi de gram). Pe locul 2 in continutul de B12, foarte aproape de fructele de mare, se situeaza ficatul de la animale. Ca si la om, in ficat se face stocul de B12. Teoretic, rezerva de B12 din ficat poate tine 3-5 ani daca nu se mai consuma nici o sursa de B12.

    Insa, in caz de cancer, este interzisa orice forma de suplimentare cu vitamina B12. Da o crestere galopanta a tumorilor ce nu mai poate fi oprita. Fiecare dintre noi producem zilnic sute sau mii de celule canceroase pe care sistemul imunitar le anihileaza. Atunci cand suntem cu sistemul imunitar mai slabit, aceste celule se pot grupa si localiza, formand tumori minuscule care in prezenta unui stimulent puternic precum vit. B12 si a unei surse de hrana precum proteina animala, dezvoltarea lor este initiata. Ceva similar se poate produce cu carnivorii de peste 50 ani. Ei pot avea in corp tumori latente care pot sta adormite pana la adanci batraneti. Insa daca vor consuma laptisor de matca, ginseng sau cereale incoltite, aceste alimente contin factori de crestere care pot trezi dezvoltarea tumorilor. Veganii (cei crudivori, in special) de cel putin 3 ani, nu prezinta aceste riscuri si pot consuma aceste alimente foarte nutritive.

    Care este ‘mantra’ favorita a celor mai de succes si prietenosi nutritionisti? Mancati de toate, cumpatat si faceti sport! E foarte tricky acest concept caci foarte multe persoane continua sa faca leucemii, diabet, cancer si alte boli grave in felul asta. Un bun exemplul este Ruth Heidrich, http://bit.ly/bucIaw care la 75 de ani castiga inca numeroase competitii de triathlon peste tot in lume la categoria ei de varsta. In tinerete credea ca are un stil de viata sanatos mancand echilibrat si facand mult sport. Eliminase carnea rosie din meniu, manca doar lactate, pui, peste si adora fructele de mare. La 45 de ani insa a fost depistata cu cancer. Sansa ei a fost intalnirea cu doctorul John Mcdougall (un alt mare combatant al lactatelor, http://www.drmcdougall.com http://bit.ly/6qKcXa ) care i-a recomandat o dieta vegana si care a scapat-o de teribila boala. Ruth Heidrich spune pe larg povestea ei in filmul (subtitrat) ‘Eating’ http://bit.ly/4CFX3A Tot in acest film se spun multe lucruri interesante pe care specialistul Mencinicopshi le spune cu jumatate de gura, din orgoliu profesional sau atasament la dieta traditionala si culturala, asa cum o numeste el.

  32. arr fii bine sa inchizi blogul daca nu ai timp de el, tin minte ce entuziazmata erai la inceput ca vai ca nu pot sa dorm de emotii imi deschid blogul si gata deja te-ai plictisit de el.respecta pe cei care vos sa stie cateva lucriri despre tine daca nu inchidel si gata

  33. Oana,esti mahnita pe ceva sau pe cineva?N-ai mai scris nimic de aproape o luna.Astept un nou post.Numai bine!

  34. super layoutul de la site ! si..ma gandesc ca ai putea si sa scrii..ce simti..nu numai interviuri 🙂

  35. M-am tot uitat si nu stiam unde sa pun acest comentariu. Lasand la o parte aspectul fizic, talentul si buna dispozitie pe care o emani mereu, ceea ce te completeaza (si te face si un om super!) e faptul ca inainte sa vorbesti gandesti ceea ce spui. Foarte tare! De-a fi toate ca tine, ar fi ceva! Sanatate si mult succes!

  36. Ai vre-o problema? Acum imi dai si ordine, nu? Daca nu am timp sa scriu, inseamna ca nu respect pe cineva? De unde tragi tu concluzii?

  37. buna Oana, as vrea sa-ti trimit gratuit o carte inedita(sa-ti castig increderea)

    numele meu este Iulian, sunt dj si intr-o situatie nu prea roz in materie de cariera din cauza anumitor probleme. am postat cateva replyuri ieri, dar vad ca nu ai dorit sa apara desi era vorba de ceva unic pentru Romania.
    am lansat recent o carte(pe care multi o considera inexistenta deoarece nu se gaseste in librarii), prima autobiografie a unui dj român. Cartea este bazata pe fapte reale, si pot sa spun incredibile, lectii de dj-ing si drumul meu in aceasta cariera. sunt prezentate si intamplari inedite din Ibiza si Olanda, o carte care indeamna la iubire si pasiuni. se numeste ”Exilat in Babilon – Destinul unui DJ”, iar Arcadian Dean Joseph este un pseudonim.
    Vreau ca aceasta carte sa ma scoata din impas si sa ma ajute sa evoluez deoarece doresc sa infiintez un studio profesional de productie si candva sa pot ajuta la randul meu. Pentru asta insa am nevoie de orice sprijin si de aceea vreau sa-ti expediez aceasta carte(gratis), sa o citesti si apoi numai daca tu doresti sa o recomanzi mai departe pentru a auzi cei interesati de ea.
    Imi cer scuze daca este un gest deplasat, dar vreau sa fac ceva in primul rand pentru mine, pentru respecializarea profesionala si apoi pentru ceilalti in aceeasi postura pasionati de muzica electronica internationala.
    Pentru a-ti putea expedia cartea poti sa-mi trimiti un mail la arcadiandeanjoseph@yahoo.com si iti garantez ca nu vei regreta, ba din contra. In calitate de autor iti garantez o poveste de viata de la tarm de mare a unui pasionat pentru muzica asa cum nu ai mai intalnit pana acum. Am si blog pentru mai multe detalii arcadiandeanjoseph.blogspot.com. Iti multumesc din suflet doar pentru faptul ca vei accepta sa-ti trimit cartea. Daca vrei si autograf bine, daca nu atunci nu 🙂 Mult succes iti doresc!!!

  38. @’Tot in acest film se spun multe lucruri interesante pe care specialistul Mencinicopshi le spune cu jumatate de gura, din orgoliu profesional sau atasament la dieta traditionala si culturala, asa cum o numeste el.’

    ca de exemplu?

  39. misto a scris tipul dj,eu cred ca merita ajutat si daca crezi ca poti sa-l ajuti nu ezita!!!!bafta multa cu preselectia pt Ibiza!!! si eu ma pregatesc de plecat cu albinutele in pastorala…..incet vine vara uraaaaaaaaa!!!!!!astept sa infloreasca pomii in special salcamii!!! poate-ti trimit si tie niste miere sa te energizezi pentru dans!!!!
    🙂

  40. Mai Jar, tu vrei sa traiesti 1000 de ani? Si daca ii traiesti plin de frustrari, salivand, acru si uracios, la ce iti foloseste?!

  41. Da mai raluk, esti cetateanul perfect pentru guvernul boc. Ce sa te mai complici tu cu cititul etichetelor, verdeturi si alte asemenea preocupari snoabe si sclifosite? De ce sa te mai bucuri dupa pensionare facand croaziere in jurul lumii din pensia la care ai cotizat o viata? Mai bine-i iei de-o grija micutului boc, ca mare bataie de cap mai are cu plata pensiilor, asa-i? Sau poate doresti sa cotizezi constant la farmacii si-ti place sa socializezi cu semenii prin spitale? E bine acum cand din ce in ce mai multi copii sunt mai bolnavi decat parintii lor si nu vor mai apuca varsta lor?
    Pe de alta parte, imi garantezi tu ca cei care se hranesc ca mine vor trai 1000 sau 100 de ani? Eu nu prea am vazut inca centenari vegani sau vegetarieni. Nu crezi ca pentru a trai matusalemic e nevoie de ceva mai mult decat hrana?
    Hmmm, si pentru ca e foarte cald acum, ma duc sa-mi nutresc acreala din mine cu un citro din pepe galben, lamaie, miere, gheata, totul mixat bine. Can you feel it? 😈
    Bon appetit & good life!

  42. Ca de exemplu laptele UHT pe care il recomanda cu orice ocazie. Oare bacilii provocatori de tuberculoza se distrug prin procedeul UHT(incalzirea rapida la peste 135*C timp de 1-2 sec)? Pentru asta e necesar fierberea laptelui cel putin 20-30 minute. Ca sa nu mai spun de antibiotice si hormoni care raman in lapte oricum. Decat sa bei laptele fiert juma’ de ora, mai bine varuiesti peretii cu el…

  43. Rusinica Oana! 🙂
    Se scrie “vreo”, nu “vre-o”.
    Nu prea ai timp sa rasfoiesti cartea de gramatica, nu?
    Nu ma astept ca acest comentariu sa apara, dar macar modifica…..sa nu rada lumea de tine…sau sa nu ma tenteze sa pun un articol fain cu tine.;) See ya.

  44. Interviul este copiat direct din revista, nu este scris de mine. Se pare ca si cei de la redactie mai fac greseli, ca doar sunt oameni!
    See ya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *