Un tango mas

In cel de-al 6-lea an de stagiune, apropiindu-se cu pasi repezi de spectacolul cu numarul

100, “Un tango mas” reprezinta dovada clara a faptului ca in Romania mai exista un creatii coregrafice de valoare.

Zilele trecute ma intalnesc din pura coincidenta cu o veche prietena, Monica Petrica. prim-solista a Operei Nationale, pentru care am o stima deosebita.  Ne-am delectat cu o discutie in contradictoriu, legata de romanii de peste graniata. Satisfactia artistului pe plan profesional, atuci cand munca iti este rasplatita la adevarata valoare si dediacarea intru totul meseriei.

Dragi mei, avem o tara plina de artisti si sportivi pe care ii uitam si care in schimb ne poarta numele cu mandrie peste hotare. Ii admir ca lupta pentru a ne demonstra ca nu trebuie sa parcurgem o lume intreaga pentru a vedea un spectacol de calitate, ci doar sa traversam strada. Avem totul chiar sub ochii nostrii si

trebuie sa ne bucuram.

Un astfel de act artistic  il constituie si extraordinarul spectacol de tango argentinian de la Teatrul Odeon.

Razvan Mazilu si Monica Petrica, cuplul de dansatori care au desavarsit arta dansului, reusesc sa umle gesturile simple cu simboluri pline de incarcatura emotionala.

Am fost surprinsa sa-l redescopar pe geniul Razvan Mazilu,, intr-o interpretare teatrala de exceptie. Cel care ii place sa colectioneze premii interne si internationale de la cele mai consacrate festivaluri si spectacole de dans, este un adevarat barometru pentru viitorul dansului contemporan romanesc.

Este incredibil cat de mult poate sa transmita acest spectacol. Pe langa faptul ca fiecare interventie artistica trezea in mine multiple trairi, realizam ca suntem cu adevarat norocosi sa avem pe scena din Bucuresti, acest spectacol cu asemenea artisti.

De la jocul mainilor care mi s-a parut desavarsit, perfectionat pana la extrem, pasii care pareau creatia muzicii, pana la gesturi si mimica, totul a fost conceput cu o precizei uimitoare.

Va recomand sa va bucurati de ei, pentru ca sunt sublimi!

http://www.razvanmazilu.ro/

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

One thought on “Un tango mas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *