Cum a iubit Mihail Sebastian

In seara asta am vazut un altfel de piesa de teatru.

Iubirea fata de Leny Caler (Rodica Mandache), o tanara actrita blonda, frivola asa cum o prezinta chiar scriitorul in jurnalul si scrisorile sale. Se fac descrieri amanuntite cu imaginea din acea vreme a celor doi care este privita dintr-o alta perspectiva si care mi-a dat impresia chiar de la inceput ca traiesc scena din Titanic in care ea ajunsa la batranete povesteste despre dragostea din trecut…funny, nu? Numai ca Marius Manole are farmecul lui, dar nu este Leonardo! Marius Manole joaca mai bine!

Scurtele monologuri melancolice sunt echilibrate de dialoguri vii, sarcastice ale celor doi. Am fost placut surprinsa ca de fiecare data de implicarea si naturaletea actoriceasca a lui Marius. La fel ca in piesele “Inima de caine” sau “Intoarcerea batranei doamne”, iti ramane in suflet starea pe care actorul ti-o transmite atat de intens. Felicitari inca odata!

Partea negativa pe care eu in schimb am vazut-o la aceasta piesa-lectura a fost ca nu a avut dinamism. Actiunea a lipsit cu desavarsire, iar actorii au citit din caietelul cu text toata piesa…poate asa o fi fost viziunea regizorala! Eu m-am multumit cu ce am inteles si mi-a placut ca m-a pus pe ganduri un astfel de spectacol.

Sa vedem ce planuri ne facem pentru saptamana asta…! Am auzit numai comentarii pozitive despre filmul lui Marcel Iures…Deci, la film!

 

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine…mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *