Daca nu ai rovinieta ai incurcat-o!

Asa cum am incurcat-o si eu.

Ni se intampla tuturor sa mai uitam din lucruri, e firesc! Ei bine niciodata sa nu plecati din Bucuresti fara rovinieta…

Eu nu ies din Bucuresti mai deloc si asta nu pentru ca mi-ar placea capitala noastra in mod nespus, ci nu am prea avut ocazia, dar atunci cand o fac ma asigur ca sunt in regula. Era noiembrie si probabil am avut o treaba la aeroport( nu mai tin minte exact pentru ce). Se pare ca rovinieta imi expirase de 2 zile si uitasem sa-mi fac una noua. Drama nu este asta. Pentru ca in ziua de azi se poate intampla, mai ales ca daca se intampla, platesti amenda si iti vezi de viata.

Nu este totul asa de simplu. M-am gandit eu in momentul in care am citit amenda venita acasa recomandata. Ca bun cetatean am semnat si am desfacut plicul. Nu stiu daca sunteti in asentiment cu mine, dar amenda pentru rovinieta este cel mai mare blestem al soferilor din Romania.

In cazul in care te risti si vrei sa o platesti, asigura-te ca ai la dispozitie timp si nervi pentru intregul “pelerinaj”.

Primul pas: Descifrarea. In primul rand trebuie sa intelegi modalitatea de formulare imbarligata si repetivitatea frazelor in contexte diferite, pregateste-ti rabdarea pentru ca ea se va intinde la maxim.

Al doilea pas: Plata. Daca esti o persoana moderna care isi face platile on line ai incurcat-o! Trebuie sa virezi in mai multe transe catre BCR sume diferite de bani pe care le calculezi diferit. Nu ma consider un as al logicii, dar stiu sa urmaresc bine intentiile daca sunt concrete. Ei bine, aici intri intr-o adevarata ceata! De ce nu se poate plati o singura suma intr-un singur cont si sa fi scut de alergatura inutila prin Bucuresti? De ce?

Ei bine Statul s-a gandit sa ne faca un favor…avand in vedere ca se apropie vara si trebuie sa intram suplii in costumul de baie, de ce nu am face noi niste sport de rezistenta cardio si nervoasa pentru o amarata de amenda!

Sunt revoltata pentru ca nu este posibil sa avem tehnologia si logica la indemana si noi sa ne ghidam inca dupa niste sisteme comuniste. Daca statul tot imi ia banii macar sa o faca organizat.

Sa revenim la plata. Recunosc ca mi-a fost imposibil sa intelg cum as putea sa fac schimbul valutar la o parte din suma cand de doua ori se comunica in doua moduri total diferite, cum sa realizezi plata. Asadar am reusit cu succes o prima plata on line. La cea de-a doua am plecat la banca unde am asteptat sa se completeze un formular alambicat de saraca angajata a bancii, care si ea la randul ei a intrebat o alta colega.

Pentru a treia plata trebuia sa ajung la Trezorerie. Acolo am dat de un schimb de ture sau pauza de masa ca am asteptat de mi s-au lungit urechile si am aflat ca suma se dublase(nu-i nimic! mi-am zis oricum sunt doar 25 de Ron, asta inseamna cam 5% din amenda).

Am alergat spre banca mea sa-mi recuperez extrasul de cont pentru a face dovada platii, adica prima, cea on-line. Intre timp s-a terminat si cea de-a 5 zi in care am incercat sa platesc amenda.

Maine mai am pasul trei: Justificarea platii, (undeva pe B-dul Iuliu Maniu). Nu stiu cand o sa mai am timp sa ajung cu toate dovezile de achitare a acestei mirobolante amenzi si sa nu ma lovesc de o schimbare de sediu sau de o pauza de masa la bugetari, ca mai bine astept sa-mi vina acasa amenda la amenda si poate aceia va fi mai simplu de achitat.

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine…mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

2 thoughts on “Daca nu ai rovinieta ai incurcat-o!”

  1. mi se pare incredibil sa ai o rubrica pe carcotasii.ro in care sa critici ce si cum se scrie pe net si tu sa faci zeci de greseli in textele tale de pe blog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *