“Dragoste de mama”- Dan Puric

De cand am fost mic si pana-n ultima ei clipa, mama imi dadea un sfat:

-“Dragul mamei, nu-ti arata inima oricui!”

Si nu stiu de ce, atunci cand imi spunea adevarul acesta, frumosii ei ochi albastri, erau strafulgerati pentru o clipa de o indefinita tristete . Parca ar fi vrut sa ma apere pentru tot restul vietii, si realiza ca nu putea .

Dureroasa fatalitate, ce o facea  sa-si traiasca viata din inabusite strangeri de inima, infinite griji ce-i marcau necrutator fiinta .

O asiguram instinctiv ca totul o sa fie bine . Ca apoi, pe ascuns, sa ma arunc in valurile vietii . Iar viata, imi cerea sa nu imi ascund inima si abia atunci, destinul indiferent o lovea cu tarie, zdrobind-o .

Prabusit, dezamagit cumplit de tradarile vietii, ma-ntorceam in mica ei garsoniera .

Mama se facea ca nu-mi vede rana adanca ce ma-ngenunchease . Imi facea de mancare, apoi imi intindea masa avand grija sa am in farfurie bucatile cele mai bune .

-“Lasa, dragul mamei, ca trece si asta!”

Inima mea se refacea incet-incet, oblojita de invizibile si tandre mangaieri .

N-aveam de unde sa stiu ca, vindecat, plecand apoi, inima ei ramanea cuprinsa de un suvoi de tristete, coplesita de singuratati .

Se spune ca in “realitatea de Rai” oamenii aveau trupul acoperit de haina de har a inimii . Si atunci, oamenii isi vorbeau de la inima la inima . Ce minune facuse Dumnezeu, cand spusese ca “totul o sa fie la vedere!”

Dar, ce cumplit ca acest “totul”a fost distrus, mai apoi, prin pacat . Si atunci, de rusine, se spune ca inima s-a ascuns in trup .

“Trei inimi ai in tine, muritorule!” spun sfintii, “Cea a lui Dumnezeu, cea a sufletului tau si cea de carne si sange prin care curge viata . Si toate trei bat dimpreuna . Dar atunci cand in tine, inima Domnului nu mai bate, sa stii ca esti in  moarte sufleteasca .

Dar eu, simt ca langa inima lui Dumnezeu, mai este o inima …cea  a mamei .

Iar cand aceasta nu mai bate…esti singur!

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

2 thoughts on ““Dragoste de mama”- Dan Puric”

  1. Eu risc si imi arat inima in fata ta : te iubesc de nu mai pot !
    Esti o floare,esti o zina,esti un elixir al frumusetii si bunei dispozitii !
    TE IUBESC !

  2. Da copile, sunt cuvinte minunate, simple si profunda spuse de Dan Puric la care trebuie sa ne gandim mereu in viata asta. Mama este unica si nu trebuie sa ajungi singur ca sa realizezi aceasta. Atunci v-a fi prea tarziu pentru a-i mai putea darui putina dragoste, un pic de afectiune. Sper ca si ingerasul tau sa gandeasca si sa simta la fel pentru tine asa ca tu ai sa fi fericita pentru aceasta mare realizare a vietii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *