Eu in bucatarie

In urma cu opt ani am inceput colaborarea cu Amnesia, renumitul club din Ibiza, a carui imagine am devenit ulterior.

De atunci, in fiecare an imi petrec verile pe minunata insula, realizand spectacole sau momente coregrafice. Anul trecut am ramas in Barcelona pentru o perioada si apoi m-am mutat in Marbella, unde am si nascut-o pe fetita mea Isabel. Mi-am dorit ca pe perioada sarcinii sa fiu linistita, departe de tara si de agitatia din Capitala.

–          Cum i se pare mancarea spaniola fata de a noastra, ce a descoperit bun acolo, a fost greu sa se adapteze stilului lor alimentar?

Oana Ionita: Bucataria spaniola este una dintre cele mai apreciate, selecte si sanatoase. Pozitia geografica favorabila a fructificat in principal mancarurile pe baza de peste. Uleiul de masline este foarte sanatos, Jaen-ul fiind orasul cu una dintre cele mai mari productii mondiale de masline.

–          A invatat sa gateasca ceva de acolo? Ii place?

Oana Ionita: Imi place tortilla de patatas, pestele in sare, gazpacho, jabonul de 5 hotas, dar mi-ar fi greu sa traiesc fara o ciorbita de vacuta sau mamaliga cu branza si smantana.

–          Cum s-a schimbat stilul ei alimentar de cand are bebe? Ce gen de alimente mananca, ce gateste?

Oana Ionita: Cat am alaptat am avut un regim foarte strict, atat al meselor cat si al continutului. Acum, sincer, mananc putin pe fuga, dar incerc sa mananc echilibrat. Salatele cu branza de capra, rosii, salata verde, masline, nuca si ceapa sunt preferatele mele.

–          Daca ii place sa gateasca si cum percepe aceasta activitate

Oana Ionita: Imi place, dar nu ma consider un as in bucatariei. Cel mai mult imi place sa gateasca altii pentru mine, daca se poate. 🙂

–          Orice considera relevant despre subiect.

Oana Ionita: Este foarte important ca, pe langa un regim alimentar sanatos sa facem si miscarea. Eu sunt un om care adora mancarea, asa ca prefer sa fac zece abdomene in plus pentru o bucatica de plancinta cu mere, decat sa sufar poftind.

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

One thought on “Eu in bucatarie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *