Vulnerabilitatea

Vulnerabilitatea de multe ori este confundata cu prostia. Spunem ca atunci cand suntem intr-o perioada proasta din viata, suntem mai influentabili si predispusi la alegeri nu tocmai potrivite.

Invitata fiind la cateva emisiuni, aleg sa-mi impartasesc pasiunile, experientele si momentele din viata mea. De multe ori am senzatia ca se doreste o analizare negativa a anumitor aspecte si ma simt foarte prost in preajma acelor oameni care nu fac decat sa raspandeasca energie negativa. De alteori ma intalnesc cu reporteri sau prezentatori care scot din mine cele mai interesante si frumoase texte. Atunci stau si ma gandesc, ce frumoase erau emisiunile alea pozitive pe vremuri si cu ce stare de bine ramaneam la final! Ok, de multe ori banale sau pompoase, dar ramaneam cu o imagine frumoasa!

Am fost invitata zilele astea sa particip la o emisiune simpatica, de la care ma asteptam sa plec macar asa cum am venit. Am realizat ca sunt extrem de vulnerabila in preajma persoanelor care au un aer de superioritate de multe ori nefondat. Inainte sa intru in platou am incercat sa am un monolog prin care sa ma conving ca si eu am ceva de spus. Din pacate din interior nu se auzea nici o voce care sa fie de acord.

Am inceput filmarea si pana la sfarsit mi-am pierdut increderea total in discursul meu. Ma gandesc ca sunt persoane care nu rezoneaza cu mine si atunci cand nu am nimic sa le spun, oricat de mult as vorbi, de fapt nu spun nimic.

Acum ma gandesc, de ce oare pot exista momente de vulnerabililate? Primele ganduri au fost ca: n-am mancat si pe stomacul gol, creerul nu functioneaza! poate sunt obosita, poate trebuie sa citesc o carte care sa ma inspire, sa fac mai mult sport, sa ma relaxez, sa ma plimb prin parc sau poate nu exista nimic interesant de zis!

M-am gandit ca daca nu voi gasi o  solutie macar sa iau o bere si sa scriu pe blog. Acum ma simt mult mai bine si realizez ca nu trebuie sa fii mereu cel mai bun! Am si zile mai proaste si atunci e bine sa nu ma intalnesc cu persoane care stiu ca m-ar face vulnerabila, ci doar sa ma bucur de o bere singura!

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

5 thoughts on “Vulnerabilitatea”

  1. Acele persoane se cunosc sub numele de “vampiri energetici”. Din pacate sunt din ce in ce mai multi. Ai tu grija sa primesti din partea Universului cat mai multa energie inapoi. O meriti!:) te pup!
    Amalia(si Maya)

  2. Buna Oana ,
    din pacate in Romania suntem (inca) intr-o perioada in care se vinde uratul, scandalul, grotescul – altfel subiectele nu sunt interesante . Se pare ca pe nimeni nu intereseaza impactul pe care il au asupra copiilor astfel de emisiuni – si chiar si asupra adultilor. Nu stiu cum mai stam cu nivelul de cultura la nivel national dar se pare ca nu prea bine din moment ce se fac ratinguri cu emisiuni – de ex as fi curioasa ce rating a avut “focus monden” despre nunta ta …mie personal mi-a dat o stare de bine comparativa cu starea pe care am avut-o dupa ce am vizionat “Tatal miresei ” de vreo 5 ori in ambele distributii in care a aparut si l-as viziona cu placere oricand . Pe de alta parte mai sunt asa numitii “vampiri energetici ” – persoane care isi trag energia de la persoane ca mine , ca tine …si apoi suntem considerate “vulnerabile” . O bere poate face minuni dar faptul ca deja te simti mai bine nu cred ca se datoreaza berii ci scrisului . Pastreaza-ti o atitudine de deplina incredere in tine in orice situatie !

  3. Cine nu recunoaşte că, structural, are şi părţi vulnerabile, cine încearcă să convingă cu orice preţ pe cei din jur că este puternic, intangibil, imun la provocările mai puţin plăcute ale vieţii, nu face decât să poarte o mască pe suflet. O mască ce nu i se potriveşte şi care în cele din urmă îl urâţeşte. Pentru că din frumuseţea sufletului omenesc face parte şi vulnerabilitatea aşa cum parte a farmecului Cindy-ei Crawford este şi aluniţa care din alte puncte de vedere ar putea fi considerată inestetică. Un om vulnerabil nu este un om urât sufleteşte, urât este cel ce de cele mai multe ori nemeritat şi josnic, profită de această vulnerabilitate. Iubim femeile tocmai pentru că ştim că din anumite puncte de vedere sunt vulnerabile şi această latură a caracterului lor oferă bărbaţilor şansa de a-şi oferi protecţia. Acelaşi lucru se petrece şi în cazul copiilor. “Sunt om şi nimic din ceea ce este omenesc nu îmi este străin” (Terentius). Deci nici momentele în care mă simt neajutorat şi am nevoie de cineva să mă susţină.

  4. Aceasta senzatie apare in general in prezenta oamenilor care sunt plini de ei si foarte orgoliosi (din punctul meu de vedere orgoliul este cel mai mare defect), daca stai sa iianalizezei la rece si daca ai si posibilitatea sa ii vezi in intimitate te intrebi ce anume creea acea superioritate, ei in realitate fiind oameni foarte slabi, plini de frustrari (asta inseamna ca sufera) si ca ei ar fi trebuit sa se simta inferiori.

    Unii oameni se simt inferiori in preajma ta si pentru a contra acest sentiment incearca un aer de superioritate si doresc sa te puna in situatii jenante prin care ei sa isi arate superioritatea, faptul ca te fac sa suferi sau sa nu te simti confortabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *