In bucatarie cu mine

INTERVIU
“Bebelusa este acum Carcotasa cu acte-n regula, jucand alaturi de baieti in scenetele lor. De altfel, cei care au urmarit-o in musicalul Chicago, pe scena Teatrului National din Bucuresti, stiu deja ca Oana este un artist complet. Acum este si proaspata mamica, si profesoara de dans pentru cei mici, la noua ei sala, Dance Planet. O poti urmari gatind dorada in crusta de sare la Cireasa de pe tort, dar sa stii ca iubeste mult si bucataria romaneasca. ”

LR: Draga Oana, cum reuseste o proaspata mamica sa se mentina in forma atat de bine?

Oana Ionita: Ca sa imi revin total mai am nevoie de putin timp. Sunt drastica, pentru ca altfel un pot fi un model pentru ceilalti. Fetita mea a implinit 10 luni si nu imi mai pot permite luxul de a ma scuza si menaja. Nu sunt obsedata sa am un corp perfect, ci vreau sa ma simt bine in pielea mea. Predau in fiecare zi dans si tin ritmul de fiecare data cu clasa. Este bine sa le transmiti cursantilor incredere si siguranta si pentru asta dansez alaturi de ei.

LR: Povesteste-ne putin despre fetita ta. Cate luni are? Ai inceput sa-i diversifici mancarea?

Oana Ionita: Isabel este un bebe inteligent. Acum reuseste sa bea singura din biberon cand ii este sete, sa mearga, sa faca “ordine” in sertare, altfel decat mine. Radem mult, suntem comunicative si foarte prietenoase. Ne place sa mancam broccoli si carne de curcan. De partea alimentara in casa se ocupa in schimb Buni.

LR: Cum e viata unei balerine si dansatoare profesioniste? Iti impui des restrictii alimentare?

Oana Ionita: De cand am renuntat la baletul clasic, imi impun doar sa fac ce imi place si sa ma bucur de fiecare zi. Viata noastra, a artistilor, exista daca facem ce simtim, altfel ne-am apuca de contabilitate.

LR: Cat de important este sa mancam sanatos? Tu ce optiuni ai din acest punct de vedere?

Oana Ionita: Eu am renuntat la paine, dulciuri, bauturi acidulate, nu am fumat niciodata, nu beau alcool si ador pufuletii. Nu este un efort din partea mea, ci pur si simplu nu simt nevoia acestor produse. Este important sa ai un program alimentar ponderat si constant. Fluctuatile mari de la un regim alimentar la altul pot provoca vergeturi, dereglarea sistemului digestiv, instabilitate a energiei etc.

LR: Mai ai timp sa gatesti? Te-am vazut de curand gatind la “Cireasa de pe tort”. Cred ca e inutil sa te intreb ce iti place sa prepari, fiindca toti am inteles ca-ti place mancarea spaniola. Totusi, ce ai mai gatit de curand?

Oana Ionita: In ultima vreme nu am mai avut timp sa gatesc. Am fost ocupata cu deschiderea salii Dance Planet.

LR: Ne-ai putea dezvalui o reteta – fie ea spaniola sau nu?

Oana Ionita: Dorada, de exemplu, se face repede si este foarte sanatoasa, fara pic de grasime. Singurul impediment ar fi comercializarea sarii de mare. Ai nevoie de o cantitate destul de mare, astfel incat pestele sa fie acoperit in totalitate de sare, cand este introdus in cuptor. Se folosesc doi pesti dorada, pentru doua persoane, pe care ii puteti asezona cu spanac proaspat la tigaie sau cartofi la cuptor. Pentru gust se va introduce in burta pestelui o frunza sau doua de dafin. Sarea se va prepara separat, amestecandu-se cu un albus de ou si putina apa. La final, pestele acoperit cu aceasta compozitie va capata o crusta. Se introduce pestele, impreuna cu cartofii, in cuptorul care este in prealabil pornit la o temperatura mare si se lasa cam 30 minute. Depinde insa de cuptorul fiecaruia si de temperatura. Eu sugerez 150 de grade timp mai indelungat.

LR: Cum aratau mesele in familie in copilarie? Ce-ti placea sa mananci?

Oana Ionita: Eu sunt singura la parinti si mesele se desfasurau intr-un cadru restrans. Imi aduc aminte cum tata prepara, in fiecare an, carnea pentru sarbatorile crestinesti. Eram absolut fascinata de tocatorul pe care il folosea si de fiecare data ma ofeream sa-l ajut.

LR: Poti spune ca te-a inspirat cineva in bucatarie? Cine?

Oana Ionita: As spune mai degraba ca ma inspira felurile de mancare pe care le am la indemana. Daca am timp si nu vreau sa fac ceva artistic, caut solutia pe Internet.

LR: Ce iti place din bucataria romaneasca?

Oana Ionita: Ador mancarea romaneasca! Mamaliga cu branza si smantana, sarmalele, ciorbele, mancarurile traditionale de Paste si Craciun… Imi place absolut tot din bucataria romaneasca, chiar daca trebuie sa petrec ore bune in sala de dans dupa ce consum aceste preparate.

LR: Cum e sa ai propriile replici la emisiunea Carcotasilor?

Oana Ionita: Daca pana acum am fost balerina Oana, Bebelusa blonda, Kitty, June sau Roxie Hurt din musicalul Chicago, imaginea clubului Amnesia din Ibiza si personajele din scenetele de la Cronica, acum sunt eu, imi joc propriul rol. Cred ca din acest moment viata mea profesionala se va schimba.

LR: Ce mai pui la cale in prezent si ce planuri de viitor ai?

Oana Ionita: In prezent filmez la “Cronica Carcotasilor”, predau la sala si restul timpului mi-l petrec cu fetita mea. In ultimele saptamani m-am lovit de birocratia romaneasca si, in lupta mea cu rezolvarea hartogaraiei pentru deschiderea salii de dans, mi-am dat seama ca nu sunt facuta pentru hartii. Ce-i drept am invatat multe, tocmai pentru ca m-am incapatanat sa fac eu toate demersurile pentru firma. Sa vedem de acum incolo! Cred ca in planurile mele de viitor se vor adauga si niste cursuri de contabilitate, pentru ca cele de gatit le-am luat deja de la maestrul Horia Virlan!

AICI PUTETI URMARII VIDEO+ FOTO

http://www.lumearetetelor.ro/articole/ultima_ora/in_bucatarie_cu_oana_ionita 

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *