Cardio-House

Pentru ca este momentul creativitatii la capitolul miscare si toata lumea mai adauga o inventie, eu am creeat: “Cardio-House”. 

Este un stil ce foloseste elemente de baza din House-ul autentic, (stil care la noi in tara este aprope inexistent) in care se folosesc miscarile de piciare cu balans sau saritura.

Ritmul trebuie urmat cu strctete, iar pasii care trebuiesc studiati treptat, nu sunt imposibili. Daca ati mai dansat sarbe, hore si invartite romanesti, trebuie sa va fie destul de usor.

La Dance Planet nu se face fitness. Eu consider că lucrul cu aparatele, cu o greutate în plus, este impotriva miscarilor firesti ale corpului. Principiile mele merg mai mult catre o musculatura intinsa si subtire, tonus, echilibru, cat si dinamism.

Eu acopăr o categorie foarte largă de mișcare. Dacă vrei să faci sport si sa te concentrezi doar asupra unor exercitii stricte atunci poți opta pentru pilates, tae-bo, body tone cu Monica. Dacă vrei să te distrezi, sa-ti dezvolti si latura artistica, să faci și mișcare, atunci alegi orele de dans: streetdance, balet, latino style, dans contemporan, funky, stretching, cardio-house, salsa, dance hall etc.

 House-ul este un stil de dans social, care-si are radacinile in Chicago, este evident dansat pe muzica house cu un ritm mai lent, spre chill out.

Miscarile predominante sunt de piciare: Jacking si Lofting. De multe ori el se poate dezvolta catre improvizatie, mergand chiar si cu miscari la nivelul podelei.

Cardio este asociat cu mișcările de tae-bo, de forță. Acest mix între cele două ajută foarte mult la coordonare și la dezvoltarea musculaturii. Se poate asemăna puțin cu kangoo-jumps, dar nu este atât de “acrobatic” si  ci merge mai mult spre dans si spre arta.

 Este un stil de dans complex si dinamic, toate mișcările se fac prin mici sărituri si balans in partea superioara a corpului, lucrând astfel toate multe grupe de mușchi. 

Va astept in fiecare joi seara la Dance Planet la cursul de Cardio-House sa ne distram impreuna!

Let’s dance!

Author: Oana Daniela Ionita

Eu despre mine...mai bine va las pe voi sa va spuneti parerea, buna sau rea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *